четвртак, 11. октобар 2018.

Филм УБИТИ ПО ВИЂЕЊУ

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
11. до 17. октобар 2018. у 19.00 и 21.00
МАЛА ДВОРАНА
Улазница 200 динара



УБИТИ ПО ВИЂЕЊУ
Оригинални наслов: Ресхение о ликвидатсии
Жанр: акција
Тајање филма: 95 минута
Година производње: 2018
Земља порекла: Русија
Режија: Александр Аравин
Улоге: Игор Петренко, Аиуб Тсингев, Алексеј Вертков




Руски филм "Убити по виђењу" доживео је праве овације у Србији, након пројекције која је крајем септембра ове године одржана најпре за новинаре, а потом је започело редовно приказивање овог филма у нашим биоскопима. Из богате биографије успешног редитеља Аравина, који је годинама директор највећег европског филмског студија МОС филм,

издвајају се филмови “Бели тигар”, који је 2012. године био руски кандидат за Оскара за најбољи филм на страном језику, као и филм „Ана Карењина – Сећања Вронског“ који је доживео велики успех у Русији.

Филм “Убити по виђењу” је базиран на истинитом догађају о хватању једног од највећих терориста у историји Руске федерације. Сценарио је заснован на сећањима директних учесника у сложеној операцији службе државне безбедности.Филм прати оперативца Егора у покушају ликвидације терористичког лидера Шамила Башајева. Име терористе незнатно је измењено у филму. Овај чеченски терориста одговоран је за бројне терористичке нападе на цивиле и герилске нападе на снаге безбедности, као и опсаду Московског позоришта и талачку кризу у Беслану, која је потресла цео свет. Главни глумци маестрално су одиграли своје улоге у овој напетој акционој причи.

Нема коментара:

Постави коментар