понедељак, 24. септембар 2018.

Представа НОЋНА СТРАЖА

АТЕЉЕ 2012 БЕОГРАД
ОРГАНИЗАТОР: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
Велика дворана КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ" РУМА
Уторак 25. септембар 2018. 20 часова
улаз 800 динара 



НОЋНА СТРАЖА
- све је лажно само је комедија стварна -

Режија: Борис Лијешевић

Играју: Ненад Ћирић, Гордан Кичић, Горица Поповић, Јелена Петровић, Бојан Жировић, Јелена Ђокић, Јелена Ступљанин, Тамара Драгичевић, Стефан Бундало, Урош Јаковљевић


Радња комада смештена је у тридесете године прошлог века, ликови су углавном на овај или онај начин декадентни припадници богатијег слоја друштва, а кроз преплитање њихових карактера и животних прича, између осталог, осликава се својеврсна закономерност како се управо кад се човек узнесе у процвату и успеху (или у оном што он таквим види) ствара клица пропасти. "У "Ноћној стражи" наилазимо на људе код којих рад није оно што омогућава живот", вели редитељ Лијешевић, и додаје, "сплеткарење, манипулације, варање, прећуткивање истине квалитети су који обезбеђују егзистенцију. Ко не влада овим вештинама бива прогнан на маргине овог чудног света у коме царују сумњиве маркизе, пропали и посрнули племићи, колекционари лажних слика... Свет који је постао фалсификат. Налазимо генерацију чија је религија комфор и удобност".

"Ноћна стража" је водвиљ, комедија, а по редитељевим речима, "комедија није тек било која представа која изазива смех, већ комад који почива на прецизном механизму". Додаје и да се овом представом смејемо "осујећеном лукавству, оном истом са којим се ми сусрећемо, сплеткама које трпимо или пак спроводимо… Смехом ћемо казнити лукавство овога света".

Нема коментара:

Постави коментар