уторак, 2. мај 2017.

Koncert ČAJ U 8 - INGMAR PIANO DUO

KULTURNI CENTAR RUMA
VELIKI HOL
Sreda, 3 maj, u 20.00 časova
ulaz slobodan


INGMAR PIANO DUO je osnovan 2005. godine od strane dvoje pijanista, Slobodanke Stević i Aleksandra Gligića u Novom Sadu.

Njihov prvi CD objavljen je 2006. godine od strane bečkog proizvođača klavira „Wendl&Lung“ za austrijsko tržište. Dobitnici su mnogobrojinih nagrada i priznanja za svoj rad. 

Duo je do sada sarađivao sa mnogim istaknutim umetnicima i nastavnicima, snimao je za Radio-televiziju Srbije, Radio Novi Sad, San Marino Televisione and Televisione Vaticana.

Do sada su nastupali u Jermeniji, Malti, Izraelu, Italiji, San Marinu, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj...

Njihov drugi CD objavljen je 2013 godine. Na tom disku nalaze se premijerno izvedena dela savremenih srpskih kompozitora posebno komponovanih i aranžiranih za ovaj duo.

Tokom više od deset godina intenzivnog i kontinuiranog rada, INGMAR PIANO DUO je razvio poseban afinitet prema radu novih stvaralaca u muzici i komponovanju, vizuelnih umetnosti i scenske umetnosti, kao i prema novim konceptima muzike, multimedije i interdisciplinarne saradnje. Među ovim konceptima saradnje je promovisanje nepoznatih talentovanih kreativnih umetnika u oblasti muzike i dizajna.




Нема коментара:

Постави коментар