понедељак, 13. фебруар 2017.

KONCERT: PESME LJUBAVI

KULTURNI CENTAR RUMA 
VELIKA DVORANA
Utorak, 14. Februar, 20.00 časova
Cena ulaznice: 500 dinara
 



KONCERT JADRANKE JOVANOVIĆ
Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu

Na repertoaru koncerta su španske arije, filmska muzika, italijanske kancone, starogradske i ruske ciganske pesme...
Klavirska pratnja: prof. dr Nikola Rackov

„PESME LJUBAVI“
„Pesme ljubavi“, Jadranka Jovanović i prijatelji, praznični je program u gala izvedbi čuvene primadone, dive, prvakinje beogradske opere, mr Jadranke Jovanović, u koncertnom spektaklu, kome će svojim gostovanjem doprineti uvek neko od njenih prijatelja iz sveta umetnosti, ovoga puta novosadska primadona, mr Zorica Belić, a uz klavirsku pratnju čuvenog pijaniste prof. dr Nikole Rackova iz Beograda.

Jadranka Jovanović, ime je umetnika, koje je zabeleženo u brojnim enciklopedijama, naše domaće i svetske umetničke baštine, od Milanske Skale sa Domingom, Karerasom, do Tokija i Abu Dabija, unikatna je persona u nizu umetničkih biografija na ovim prostorima, čak i šire od prostora bivše Jugoslavije. Zorica Belić operska umetnica iz Novog Sada, nastupala je u Hrvatskoj, Srbiji, Nemačkoj, Rusiji, Mađarskoj, Švajcarskoj, Austriji i dobitnica je brojnih nagada. Autorka je mnogih impozantnih muzičkih projekata ostvarenih u našoj zemlji i inostranstvu. Takodje nastupala je i sa mnogim poznatim imenima umetničke scene u svetu i kod nas. U fahu lirskog soprana neguje najlepši repertoar svetske umetničke baštine, a naročita lepota istog predstavljena je u ovom posebnom programu sa primadonom Jovanović.

O doprinosu ovih dveju umetnica umetničkoj domaćoj i svetskoj sceni postoje i govore mnogi zapisi, a naročito i o svom vokalnom doprinosu drugim žanrovima (osim opere) koje obe zastupaju u svom bogatom repertoarskom sadržaju, tako „Pesme ljubavi“ u optimalnom sedamdesetominutnom trajanju, predstavlja najlepši izbor filmske i tango muzike pre svega, francuskih šansona, italijanskih, španskih, argentinskih kancona i dueta, mjuzikla, do najpoznatijih ruskih romansi i starogradskih srpskih pesama. 

Praznični program sadrži najlepše primere svetske muzike, a među njima: Karmen, Prodavačica ljubičica, Kum, Podmoskovske večeri, Kaljinka, Ovo je Srbija, Što se bore misli moje, Besame mucho, O sole mio, Torna Sorento, Ciganočka, Cigani lete u nebo, srpske izvorne pesme, Santa Lučija, Barkarola, pesme Abba, do čuvene napitnice-Vinske pesme i ostalih najpopularnijih numera svetske i domaće muzičke baštine.

„Pesme ljubavi“ obišla je nekoliko gradova do sada, sa koncepcijom promocije značaja manjih sredina na kulturnoj mapi Srbije kao i moderne edukacije i kulturno umetničkog nadahnuća publike u njima.

Нема коментара:

Постави коментар